Unable to create /cache/mod_novasfh/sfh_56.xml configuration file.
Click here for more information.
Please update your Flash Player to view content.
Español

Sortir a l'encontre dels nois i noies més precaritzats

Sortir a l'encontre dels noies i noies més precaritzats


Ahir a la nit, passades ja les 11, tornava a casa després de la reunió del Grup dels divendres. Veig un grup de xavals amb ganes de marxa i sento el desig de parar-me i establir contacte amb ells... Però va poder més la meva timidesa i vaig passar de llarg amb un apagat "bona nit". Ningú em va contestar i personalment que malament em vaig sentir! ... Una altra ocasió perduda ..., quan no havia avançat encara deu passes i una noieta des del grup, amb veu decidida, em diu: "Escolti, senyor, senyor, ¿és vostè el nou capellà?" Tots em miren. Torno sobre els meus passos i m'acosto a ells: "Sí, jo sóc. Us aneu de marxa? "..." Guayyy! ... ¡A l'Eliana, a 200 per hora! "Parlen tots alhora, i mentre caminem fins arribar a la cantonada de casa, salten i s'empenyen fent broma entre ells.

"Bé, jo em quedo aquí. M'alegro un munt de conèixer-vos ". "Nosaltres també, ¡a reveure!" ... "A reveure! Que us divertiu! "

Mentre pujava l'escaleta fins al portal de casa, els vaig anar mirant fins que van doblar la cantonada del col"legi i van baixar pel descampat que dóna a la plaça de Benicarló. En aquests moments vaig sentir una gran tendresa per ells ... I vaig recordar aquells altres xavals, ja llunyans en el temps, dels meus primers anys de consiliari a la JOC. Enfundat en la meva sotana i la meva boina, sortia a trobar barrejant entre ells en el bullici jove del carrer S. Lorenzo allà a Alcoi ... I van anar passant per la meva memòria tants i tants nois i noies de barris obrers, que van anar marcant la meva existència i el meu tarannà de sacerdot.

Ja a casa vaig obrir els Evangelis: “Jesús recorria totes les viles i pobles... En veure les multituds, se'n compadí... Llavors digué als seus deixebles: La collita és abundant, però els segadors són pocs. Pregueu, doncs, a l'amo dels sembrats que hi enviï més segadors”(Mt 9,35-37). I de nou vaig percebre amb gran força la crida del Senyor. Sortir a l'encontre dels nois i noies més precaritzats del barri. Confiar en ells, en les seves capacitats personals. Escoltar. Renovar en mi la convicció que ells poden, "entre ells, per ells i per a ells", posar-se en marxa amb la JOC i anar a la seva trobada amb la persona de Jesucrist.

Sabré avui, Senyor? ... Podré fer aquest treball de servei i acompanyament? ... aquí, en aquest barri ..., amb les meves limitacions personals? ... Ajudeu-me, Senyor, i envia "bracers" que vulguin treballar en la teva collita.


 

Informa't

Fes-te amic nostre al

Segueix-nos al

Seguir a webdepastoral en Twitter

Comparteix aquest article