Unable to create /cache/mod_novasfh/sfh_56.xml configuration file.
Click here for more information.
Please update your Flash Player to view content.
Español

Els pobres, instruments de la transformació de Déu

Els pobres, instruments de la transformació de Déu

He citat Maria per xerrar una estona a la parròquia. Fa un parell de mesos va passar pels serveis de Càritas. Vull conèixer-la i saber com li va.

Arriba al despatx amb un gran somriure, tot i el dur moment que travessa. És una noia que ronda els trenta i de color torrat. Ve de Brasil, on ha deixat tres fills a cura dels seus pares. Ha fet diversos cursos de servei domèstic, també de castellà, i tot i així no troba feina. A això cal afegir que la seva parella també l’han acomiadat: "Un dia li va donar un atac d'epilèpsia mentre treballava. Li van dir que no tornés més, que no es responsabilitzaven del que pogués passar si se li repetia ". I ara està també al carrer, tirat i a l’atur. I la hipoteca estreny. No saben com sortiran endavant.

La conversa avança. Em comenta que ella és bastant més gran que la seva parella. "El vaig trobar a Madrid fa més d'un any. Llavors estava perdut en el món de les drogues. Poc a poc el vaig anar traient del fang. Va començar a ser home. A casa, tota la família està sorpresa del canvi que ha donat. Ha deixat enrere un fosc món de relacions. Ara té bons amics i ha recuperat l'alegria. La seva família està molt contenta i no saben com agrair-m'ho. Tot i ser estrangera, em volen com a una filla més ".

Penso per a mi, quina raó tenia Sant Pau quan explicava als cristians de Corint que Déu ha escollit el feble, el plebeu, el que no compta per confondre els savis i enderrocar als forts! Certament Déu continua triant el feble i petit perquè es vegi que aquesta força transformadora que ens posa en peu no ve dels homes sinó d'Ell.

Informa't

Fes-te amic nostre al

Segueix-nos al

Seguir a webdepastoral en Twitter

Comparteix aquest article