Unable to create /cache/mod_novasfh/sfh_56.xml configuration file.
Click here for more information.
Please update your Flash Player to view content.
Español

Dedicar temps a un company

Dedicar temps a un company

Érem als voltants de Nadal i estava content. Teníem a casa els fills, les seves parelles, els nets, s’havia alterat la tranquil·litat del monestir, la targeta treia fum, pensava que érem afortunats, tots teníem salut i ganes d’estar junts, donava gràcies a Déu.

Anava al mercat (a comprar per suposat) i vaig trobar-me al Joan. Un conegut i amic que feia molt de temps que no el veia. Ens vam saludar i al preguntar-li com estàs? em va contestar:

- Malament,  que podem parlar un moment? Vam anar a fer un cafè i diu:

- Ara anava a l’oficina de treball a apuntar-me a l’atur i em costa  fer-ho perquè estic vençut, deprimit i avergonyit.

- Què et passa?, pregunto

- La meva mala sort va començar fa uns tres anys quan va plegar l’empresa on treballava de la qual era tècnic, tots els treballadores vam anar al carrer sense indemnització i allí va començar la llarga espera per cobrar del fons de garantia. Amb tot vaig tenir sort i vaig trobar una feina semblant i tot va anar bé fins ara que a vespres de Nadal em torno a trobar al carrer i sense feina amb 59 anys i amb una crisis que no s’arreglarà en quatre dies. Quan s’acabi segur que les ofertes aniran dirigides als joves que és ma d’obra més barata i jo encara necessito cotitzar uns anys. Si trobo feina  em baixarà la mitja de cara a la cotització de la jubilació. Això si en trobo de feina.  He tingut molta mala sort i ara sentia vergonya d’anar a la oficina de l’atur, jo que en 40 anys no he fet mai una baixa laboral. Aquest no és un problema de diners. Menjar menjarem. La dona treballa i la hipoteca pagada però encara tinc tres fills a casa i ja saps que quan les coses no marxen bé les relacions s’espatllen. Com quedarà la meva tasca futura a casa?.

Quan va acabar d’explicar-se em va donar les gràcies per aguantar-lo, que estava més tranquil i que anava a per feina.

I jo li vaig contestar que era lo mínim que podia fer i li vaig donar les gràcies per la seva confiança i per compartir-me un moment dur de la seva vida.

Durant tota la conversa, escoltava i pensava que quina mala passada, quina injustícia i que jo no hi podia fer res, però sí podia acollir i escoltar. En aquell moment no vaig pensar que hagués fet Jesús. Estava impactat pel que sentia, apenat per ell i la seva família.

Jo en aquell moment estigués com estigués. content o trist, havia de tenir temps per aparcar lo meu i dedicar temps i escoltar al company. Desprès vaig pensar que això hagués fet Jesús.

Encara avui, el meu company té espai i temps en el meu interior i la meva pregaria.

Cites evangèliques de trobades de Jesús amb algú que pateix: Jesús s’atura, escolta la persona, li dóna la ma, l’ajuda a que s’aixequi...

- Guarició de la sogra de Pere: Mt 8, 14 -15   “Llavors li toca la mà...”

- Una noia retornada a la vida: Mt 9, 25   “Jesús entra agafà la noia per la mà i ella va aixecar-se...”

- Guarició de dos cecs. Mt 9, 29 “Jesús els va tocar els ulls...”

Informa't

Fes-te amic nostre al

Segueix-nos al

Seguir a webdepastoral en Twitter

Comparteix aquest article